Schoolzwemkampioenschappen

Maas en Waalse Schoolzwemkampioenschappen

Ook dit jaar heeft ZVG samen met Actief Maas en Waal en Zwembad de Zeven Morgen een schoolzwemkampioenschap georganiseerd. Zaterdag 24 juni 2017, van 10.00-13.00u was de dag… Helaas was het weer niet echt beter dan dat van vorig jaar, maar dat mocht de pret niet drukken!!

Wat houdt het in?!
Na de meivakantie zijn meerdere combinatiefunctionarissen op alle scholen in de gemeentes Druten en West Maas & Waal langs geweest om uitleg te geven over het kampioenschap. Ze verzamelen dan ook de aanmeldingen. De doelgroep is: leerlingen uit de groepen 4, 5 en 6. De enige voorwaarde om mee te mogen doen is een A-diploma.
Elke deelnemer zwemt tijdens het kampioenschap tenminste 3 keer een baantje (2x vrije slag en 1x schoolslag), de snelheid waarmee je aan de overkant komt wordt genoteerd. Uiteindelijk worden van alle deelnemers van 1 school de tijden opgeteld en door het aantal deelnemers gedeeld; de snelste gemiddelde tijd is de school die wint!
Op het moment dat de jury bekijkt welke school de winnaar is, wordt er een speelse estafette georganiseerd. Succes én plezier verzekerd!!

In 2017 is “De Leeuwenkuil”  de winnaar geworden van het kampioenschap.  Zij mochten de “Meester van Teeffelen-bokaal” in ontvangst nemen om er van te genieten tot het volgende kampioenschap!

De overige uitslagen waren als volgt:

Leeuwenkuil 1
Wijzer 2
Tweestroom 3
Oversteek 4
Mariaschool 5
’t Geerke 6
Sint Lambertus 7
Klosterhufke 8
de Dijk 9
Appelhof 10
de Kubus 11
Octopus 12
Gravin v Rechterenschool 13
Terebint onvoldoende deelnemers voor de prijs
Sint Victorschool onvoldoende deelnemers voor de prijs

Foto’s zijn te vinden op de website van Actief Maas & Waal!!

Voorbereiding
Omdat het leuk is om goed voorbereid aan een wedstrijd deel te nemen wordt door de zwemvereniging voor alle deelnemers een pre-training georganiseerd voorafgaand aan het kampioenschap. Deze trainingen waren gepland op zaterdag 10 juni en op zaterdag 17 juni.
Als je je hebt aangemeld, hoor je via de organisatie voor welke dag en tijd je bent ingedeeld. De trainingen zullen plaatsvinden in Zwembad de Gelenberg te Afferden (Gld.) In deze training zal de aandacht uitgaan naar “de start” en de slagen die tijdens het kampioenschap gezwommen zullen worden.

Het kampioenschap
Uiteindelijk was “de grote wedstrijd” op zaterdag 24 juni, van 10.00-13.00u in Zwembad de Zeven Morgen in Dreumel. Daar zullen een aantal tafels staan waar de kinderen zich per school aan kunnen melden. Na aanmelding wordt van 1 van de begeleidende ouders verwacht dat hij/zij de groep op het juiste moment naar de start dirigeert. De gehele dag lopen er vrijwilligers vanuit Zwemvereniging De Gelenberg en Zwembad de Zeven Morgen om de ouders hierin bij te staan.

Prijsuitreiking
De “meester van Teeffelen-trofee” wordt uitgereikt aan de school met de snelste zwemmers.
Na de prijsuitreiking blijft het zwembad geopend voor recreatieve doeleinden, de verantwoordelijkheid voor de kinderen is op dat moment niet meer in handen van de organisatie.

InschrijvenLogo Actief Maas & Waal

Naam

Naam school

Groep
Groep 4Groep 5Groep 6

Telefoonnummer

E-mail adres

Als ouder kan ik voor support zorgen:
JaNee

Typ onderstaande code over
captcha