Schoolzwemkampioenschappen

Maas en Waalse Schoolzwemkampioenschappen

Ook dit jaar organiseert ZV De Gelenberg samen met Actief Maas en Waal en Zwembad de Zeven Morgen op zaterdag 22 juni 2019 de Maas en Waalse Schoolzwemkampioenschappen.

Wat houdt het in?!
Na de meivakantie komen meerdere combinatiefunctionarissen op alle scholen in de gemeentes Druten en West Maas & Waal langs om uitleg te geven over het kampioenschap. Ze verzamelen in de weken erna de aanmeldingen. De doelgroep is: leerlingen uit de groepen 4, 5 en 6. De enige voorwaarde om mee te mogen doen is een A-diploma.
Elke deelnemer zwemt tijdens het kampioenschap tenminste 3 keer een baantje (2x vrije slag en 1x schoolslag), de snelheid waarmee je aan de overkant komt wordt genoteerd. Uiteindelijk worden van alle deelnemers van 1 school de tijden opgeteld en door het aantal deelnemers gedeeld; de snelste gemiddelde tijd is de school die wint!
Op het moment dat de jury bekijkt welke school de winnaar is, wordt er een speelse estafette georganiseerd. Succes én plezier verzekerd!!

In 2017 is “De Leeuwenkuil”  de winnaar geworden van het kampioenschap.  Zij mochten de “Meester van Teeffelen-bokaal” in ontvangst nemen om er van te genieten tot het volgende kampioenschap! In 2018 kon het kampioenschap helaas niet doorgaan vanwege de weersomstandigheden.

De overige uitslagen waren als volgt:

Leeuwenkuil 1
Wijzer 2
Tweestroom 3
Oversteek 4
Mariaschool 5
‘t Geerke 6
Sint Lambertus 7
Klosterhufke 8
de Dijk 9
Appelhof 10
de Kubus 11
Octopus 12
Gravin v Rechterenschool 13
Terebint onvoldoende deelnemers voor de prijs
Sint Victorschool onvoldoende deelnemers voor de prijs

Foto’s zijn te vinden op de website van Actief Maas & Waal!!

Voorbereiding
Omdat het leuk is om goed voorbereid aan een wedstrijd deel te nemen wordt door de zwemvereniging voor alle deelnemers een pre-training georganiseerd voorafgaand aan het kampioenschap. Deze training is gepland op zaterdag 15 juni. Als je je hebt aangemeld, hoor je via de organisatie voor welke tijd je bent ingedeeld. De trainingen zullen plaatsvinden in Zwembad de Gelenberg te Afferden (Gld.) In deze training zal de aandacht uitgaan naar “de start” en de slagen die tijdens het kampioenschap gezwommen zullen worden.

Het kampioenschap
Uiteindelijk is “de grote wedstrijd” op zaterdag 22 juni, van 10.00-13.00 in Zwembad de Zeven Morgen in Dreumel. Daar zullen een aantal tafels staan waar de kinderen zich per school aan kunnen melden. Na aanmelding wordt van 1 van de begeleidende ouders verwacht dat hij/zij de groep op het juiste moment naar de start dirigeert. De gehele dag lopen er vrijwilligers vanuit Zwemvereniging De Gelenberg en Zwembad de Zeven Morgen om de ouders hierin bij te staan.

Prijsuitreiking
De “meester van Teeffelen-trofee” wordt uitgereikt aan de school met de snelste zwemmers.
Na de prijsuitreiking blijft het zwembad geopend voor recreatieve doeleinden, de verantwoordelijkheid voor de kinderen is op dat moment niet meer in handen van de organisatie.