Soorten Wedstrijden

Competitie wedstrijden

De Gelderse – en nationale zwemcompetitie. Hierover volgt meer info.

Niet-competitiewedstrijden

Sprint: Een reeks van 4 wedstrijden voor alle leeftijdscategorieën met afstanden van 50 en 100 meter. Voor de eerste 3 plaatsen per 2 jaargangen (bijv. geboortejaar 1998 en 1999) zijn medailles beschikbaar. Voorwaarde is wel dat je minimaal aan 3 wedstrijden deelneemt.

Clubkampioenschap ZV Kerkdriel: Een mooie wedstrijd om jullie PR’s aan te scherpen. Voor iedere miniorencategorie zijn per afstand voor de eerste 3 plaatsen medailles beschikbaar.

Lange afstandswedstrijd: Dit is een wedstrijd voor zwemmers van de lange adem die hun PR’s op de 400, 800 1500 meter vrij of de 400 meter wisselslag scherper willen stellen.

Ted Lamers Trofee: ZV Wijchen organiseert jaarlijks een medaillewedstrijd. Per gezwommen afstand zijn er medailles voor de eerste drie plaatsen beschikbaar. Net als bij de sprint worden daartoe 2 leeftijdscategorieën samengevoegd.

Netherlands Invitational: Aan het einde van het zwemseizoen wordt in het bekendste zwembad van Nederland (het Pieter van der Hoogenband bad in Eindhoven) een wedstrijd georganiseerd waaraan verenigingen uit het buitenland meedoen.

En “last but not least” hebben we onze eigen Clubkampioenschappen en de altijd gezellige eindejaarswedstrijd nog op het programma staan. Ook bij deze wedstrijden liggen er medailles te wachten op de nummers 1,2 en 3 per leeftijdscategorie (Clubkampioenschappen) of twee leeftijdscategorieën (eindejaar wedstrijd).

De diverse Gelderse kampioenschappen zijn ook opgenomen in de wedstrijdkalender. In hoeverre zwemmers van de Gelenberg hieraan mogen meedoen, hangt af van het feit of er limieten zijn gezwommen  of de trainer denkt dat het zin heeft om in te schrijven, dit ligt ook aan de plaats in de swim ranking. Daarna is het nog afwachten of je geaccepteerd wordt.

De trainers houden de limieten in de gaten en zullen de zwemmers hier tijdig over informeren. Daarnaast kun je zelf checken of je een limiet (bijna) gehaald hebt. Ga daarvoor naar de website van de Kring Gelderland.