Wie Zijn Wij?

zv

Zwemmen is de meest beoefende sport is in Nederland: 3 Miljoen mensen zwemmen 1 keer maand in verenigingsverband of zelfstandig. Bij ZV De Gelenberg kun je zwemmen in verenigingsverband. Maar zwemmen is een breedte sport en bij ZV de Gelenberg ook een echte familiesport. Hele gezinnen zwemmen bij ons. Niet iedereen kan of wil zo goed worden als onze bekende zwemtoppers. Maar vind jij het leuk om echt gezond bezig te zijn? Train je graag met een leuke groep andere zwemmers? Dan ben je van harte welkom om mee proef te komen zwemmen en dit te ervaren. Van 5 tot 100 jaar jong en met minimaal zwemdiploma –A dan ben je van harte welkom.

voorstellen6

ZV De Gelenberg is de zwemvereniging van het Land van Maas en Waal. Wij bieden recreatief, conditioneel en/of wedstrijdzwemmen. We hebben daarvoor aantal zwemgroepen: Aanvangsgroep, Recreanten, Selectie, Masters en Masters senioren. Onze vereniging heeft circa 150 zwemmende leden en 20 niet zwemmende vrijwilligers en komen uit heel Maas en Waal. Ons streven is om door te groeien tot 250 leden. Kijk onder de linkjes voor meer informatie per zwemgroep. We richten ons niet op waterpolo.

Dien Willems Trofee

De Dien Willems trofee is een prijs die het bestuur uitreikt aan individuele leden of een groep van leden die bijzonder verdienstelijk is geweest in het afgelopen jaar of reeks van jaren tbv ZV De Gelenberg of uitzonderlijke prestaties heeft geleverd

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt maar daar kan vanaf worden geweken. Kandidaten kunnen worden opgegeven bij de secretaris.

Recente winnaars zijn:

2009 Cokky en Jolanda van Gendt
2010 Lia van Oss
2011 Frans Lowiessen
2013 Cindy van Beest-van Leur
2014 Riet Bouwman
2016 Arnold van Tienoven
2017 Brenda Janssen-Sas
2019 Harold Brouwer