Officials

Officials zijn de mensen die een wedstrijd in goede banen lijden. Zij staan langs de kant om jou tijd te klokken en om je controleren of je je aan de zwemtechnieken houd. De club kan niet zonder officials, want zonder hun geen officiële wedstrijden en geen registratie bij de KNZB. Dit zijn voornamelijk ouders van (voormalige) zwemmers die een of meerdere cursussen hebben gevolgd om bij zwemwedstrijden volgens de KNZB-reglementen te mogen jureren.

Official worden kan via een KNZB geregelde opleiding. Deze wordt 1x per jaar door de kring gegeven. Na 5 cursusavonden volgt een examen en draai je “proef” aan het bad als tijdwaarnemer A4. Na 3x een wedstrijd geklokt te hebben volgt een praktijktest waarna je je kwalificeert als tijdwaarnemer 4. Om een tijdwaarnemer 3 te worden, moet je minimaal zes wedstrijden in één jaar geklokt hebben.

Ook binnen de officials zijn er doorgroei mogelijkheden. Zo is het ook mogelijk om kamprechter of starter te worden, maar ook scheidsrechter of jurysecretaris behoord tot de mogelijkheden.

Er zijn verschillende soorten cursussen, opklimmend in niveau en verantwoordelijkheden. Men kan zich altijd als vrijwilliger opgeven voor deze cursussen. De vereniging betaalt de opleiding. Geïnteresseerd? Neem dan contact op met de officialcoördinator.

scheidsrechter (1), starter (2), tijdwaarnemer/keerpuntcommissaris (3/4), jurysecretaris (J), kamprechter (K) 

Onze officials: Update 24-01-2018: hier zijn onze onlangs geslaagde officials nog niet aan toegevoegd, dit gebeurt z.s.m.

mevr J.C.T. van Gendt Jolanda 1 3 J
mevr C. van Gendt-Bakker Cokky 3 J K
mevr E.J.M. van Heezen-van Aanholt Lilian 3 J
mevr A.M.C. Hermans-van Hoogstraten Anja 3
mevr J.M.F Hoksbergen Annemieke 3 J K
dhr J.J. Snaphaan John 2 3 J K
dhr H.W.H. van Welie Harrie 3
dhr F.C. Visser Fedde 2 3
mevr J.C.M. van Heezen Kelly 3
mevr B.B.G.A. Janssen-Sas Brenda 4
dhr R.J.A. Janssen Rob 4
mevr S.A.P. van Lent Jose 3
mevr S.C.J. Hermans Sanne a4
 mevr  G.H.  Hoppenreijs-den Hartogh  Germa  a4