Schoolzwemkampioenschappen 2019

Schoolzwemkampioenschappen 22 juni 2019

We hebben een geslaagd schoolzwemkampioenschap achter de rug. Het was een groep met enthousiaste zwemmers en ze hebben ontzettend goed hun best gedaan. Uiteindelijk kwam De Oversteek uit Dreumel als winnaar uit de bus. Proficiat!

Mochten je enthousiast zijn geworden voor de zwemsport, neem dan eens een kijkje op deze site en misschien is een lidmaatschap wel iets voor jou! Een maand proefzwemmen behoort tot de mogelijkheden en wie weet wordt jij onze nieuwe topper.

De schoolzwemkampioenschappen.

Ook in 2019 organiseerde ZV De Gelenberg samen met Actief Maas en Waal en Zwembad de Zeven Morgen op zaterdag 22 juni 2019 de Maas en Waalse Schoolzwemkampioenschappen.

In 2019 is “De Oversteek”  de winnaar geworden van het kampioenschap.  Zij mochten de “Meester van Teeffelen-bokaal” in ontvangst nemen om er van te genieten tot het volgende kampioenschap! 

De foto’s zijn te vinden op de website van Actief Maas & Waal!!

Wat houdt het in?!
Na de meivakantie hebben meerdere combinatiefunctionarissen alle scholen in de gemeentes Druten en West Maas & Waal bezocht om uitleg te geven over het kampioenschap. Ze verzamelden in de weken erna de aanmeldingen. De doelgroep is: leerlingen uit de groepen 4, 5 en 6. De enige voorwaarde om mee te mogen doen is een A-diploma.
Elke deelnemer zwemt tijdens het kampioenschap tenminste 3 keer een baantje (2x vrije slag en 1x schoolslag), de snelheid waarmee je aan de overkant komt wordt genoteerd. Uiteindelijk worden van alle deelnemers van 1 school de tijden opgeteld en door het aantal deelnemers gedeeld; de snelste gemiddelde tijd is de school die wint!
Op het moment dat de jury bekijkt welke school de winnaar is, wordt er een speelse estafette georganiseerd. Succes én plezier verzekerd!!

Voorbereiding
Omdat het leuk is om goed voorbereid aan een wedstrijd deel te nemen wordt door de zwemvereniging voor alle deelnemers een pre-training georganiseerd voorafgaand aan het kampioenschap. De trainingen zullen plaatsvinden in Zwembad de Gelenberg te Afferden (Gld.) In deze training zal de aandacht uitgaan naar “de start” en de slagen die tijdens het kampioenschap gezwommen zullen worden.

Het kampioenschap
Uiteindelijk is “de grote wedstrijd” op een zaterdag, van 10.00-13.00 in Zwembad de Zeven Morgen in Dreumel. Daar zullen een aantal tafels staan waar de kinderen zich per school aan kunnen melden. Na aanmelding wordt van 1 van de begeleidende ouders verwacht dat hij/zij de groep op het juiste moment naar de start dirigeert. De gehele dag lopen er vrijwilligers vanuit Zwemvereniging De Gelenberg en Zwembad de Zeven Morgen om de ouders hierin bij te staan.

Let op!

Er zijn scholen met onvoldoende deelnemers voor het winnen van de wisselbeker. Deze scholen kunnen desgewenst worden samengevoegd zodat ze één team vormen en meedoen in het klassement. Uiteraard geldt voor iedereen: meedoen is belangrijker dan winnen! Het gaat om het plezier.

Prijsuitreiking
De “meester van Teeffelen-trofee” wordt uitgereikt aan de school met de snelste zwemmers.
Na de prijsuitreiking blijft het zwembad geopend voor recreatieve doeleinden, de verantwoordelijkheid voor de kinderen is op dat moment niet meer in handen van de organisatie.