Aanvangsgroep

De Aanvangsgroep is een groep enthousiaste jongens en meisjes die zich meer willen ontwikkelen in de zwemsport. Ze moeten minimaal zwemdiploma-A hebben. Op sporttechnisch en sociaal vlak is de Aanvangsgroep een prima manier uw kind bewust te laten worden van lichaamsbeweging. Kinderen krijgen uitleg, demonstraties en coaching bij het aanleren van de wedstrijdslagen  maar ook het starten en keren. Dit gebeurd op een leuke en afwisselende manier waarbij plezier voorop staat. In deze groep leer je het echte zwemmen en ook vaardigheden die vereist zijn voor een  B of C diploma.

Mocht een zwemmer het leuk vinden om ook wedstrijdjes te gaan zwemmen dan zijn er speciale georganiseerde thuiswedstrijden en/of Miniorenwedstrijden voor deze doelgroep. Vanuit deze groep stroomt uw kind door naar de Recreanten of naar de Selectie.

Dit alles wordt aangeleerd onder begeleiding van gediplomeerde trainers. De Gelenberg hanteert het Meerjaren Opleidingsplan Zwemplan van de KNZB (MOZ). Deze groep traint 2x per week.