Aanvangsgroep

Met een waterrijke omgeving zoals Maas en Waal is het belangrijk om de zwemvaardigheid goed te beheersen. Bij Zwemvereniging De Gelenberg krijg je als zwemmer de gelegenheid om de zwemvaardigheid te verbeteren.

Vanaf 6 jaar mag je beginnen bij de aanvangsgroep. Dit is een groep enthousiaste jongens en meisjes die zich meer willen ontwikkelen in de zwemsport. Je krijgt uitleg, demonstraties en coaching bij het aanleren van de wedstrijdslagen, maar ook het starten en keren. Dit gebeurt op een leuke en afwisselende manier waarbij plezier en verbetering van techniek voorop staan. Je krijgt dan les van ervaren trainers.

Mocht je het leuk vinden om ook wedstrijdjes te gaan zwemmen dan zijn er speciale georganiseerde thuiswedstrijden en/of wedstrijden tegen andere clubs voor jullie.

Mocht een zwemmer het leuk vinden om ook wedstrijdjes te gaan zwemmen dan zijn er speciale georganiseerde thuiswedstrijden  voor deze doelgroep. Vanuit deze groep stroomt uw kind door naar de recreatieve zwemmers (Recreanten) of naar de wedstrijd zwemmers (Selectie).

Benodigdheden
Natuurlijk heb je zwemkleding (badpak, bikini, zwembroek, zwemshort) nodig. Belangrijker is het A-diploma. Deze moet je hebben om lid te worden. Een zwembrilletje (géén duikbril) is handig, maar niet noodzakelijk.

Training
Maandag én vrijdag van 18.15 – 19.00 uur.

Jaarlijkse activiteiten:
Wij organiseren elk jaar veel verschillende activiteiten voor de jeugd. Enkele voorbeelden hiervan zijn de oliebollenwedstrijd, carnavalszwemmen, schoolzwemkampioenschap en clubkampioenschap.

Opgeven kan via de website: https://www.gelenberg.nl/lid-worden

Contactpersoon jeugd: Cindy van Leur , Trainer aanvangsgroep
E-mail: Aanvangsgroep@gelenberg.nl